راهبرد کلی مدیریت امور دروس معارف اسلامی
طراحی و ساماندهی فرآیند تأمین محتوا با بهره گیری از شیوه های نوین و اثر بخش آموزشی در راستای ارتقاء و بروز رسانی درس های معارف اسلامی “پنج گانه “، در جهت نیازهای فکری و تربیتی دانشجویان مسلمان انقلابی
مقدمه؛
مدیریت امور دروس معارف اسلامی مجموعهای است در راستای ایفای بخشی از وظایف معاونت آموزشی و پژوهشی استادان و دروس معارف اسلامی که وظیفه دارد محتوای آموزشی دروس معارف اسلامی را متناسب با اسناد بالادستی رصد، برنامهریزی و تدوین نماید. لازم به یادآوری است که مباحث مربوط به بازنگری و تحول در دروس معارف اسلامی امری است که باید با بهرهگیری از علم و دانش متناسب صورت گرفته تا مشاوره و بررسیهای صورت گرفته پیرامون آن از قابلیت همراهی با رویکردهای تصمیم گیران این حوزه برخوردار گردد.
ضرورت؛
مدیریت امور دروس معارف اسلامی که به عنوان متولی اصلی فرایند تصمیمسازی، تصمیمگیری و سیاستگذاری محتوای این دروس به شمار میرود ضرورت دارد؛ با عنایت به راهبردهای آتی و بهرهمندی از توان استادان و خبرگان این حیطه بهگونهای عمل نماید که ضمن حفظ انسجام ساختاری و رویکردی بتواند؛ الف: نگاه ستادی و مدیریتی به مسائل و خط مشی ها داشته باشد.
ب: سیاست های کلی در حوزه محتوا را تبیین و عملیاتی نماید.
ج: رویکردهای مدیریت تأمین محتواء در موضوعات و وظائف را مشخص سازد.
د: گروههای علمی در گرایشهای پنج گانه را ایجاد و تقویت نماید.
ه: جایگاه و حوزه فعالیت گروه ها را با نگاه حمایتی، ترسیم نماید.
و: ساختار را بهصورت مناسب و مطابق با رویکردها و ظرفیت های مدیریت تعریف نماید.
اصول حاکم در این مدیریت؛
این مدیریت باید ضمن استفاده از ابزارهای علمی و اتخاذ رویکردی ترمیمی، تکمیلی و تحولخواه و با در نظر داشتن اسناد بالا دستی سند دانشگاه اسلامی، سند راهبردی نهاد و … موارد ذیل را بهعنوان اصول حاکم خود مدنظر قرار دهد؛ * انتقال مفاهیم دینی و انقلابی به زبان علمی رایج و ادبیات متناسب دانشگاهی از طریق محتوای دروس معارف اسلامی با رویکرد تربیت دینی دانشجویان در تراز انقلاب اسلامی.
*زمینه سازی جهت استفاده از ظرفیت های علمی نخبگان و اساتید دروس معارف اسلامی باهدف روزآمد
سازی و اثرگذاری محتوای معارف اسلامی. * تغییر، تحول و بهروزرسانی محتوای دروس معارف اسلامی بهصورت موسمی و فصلی دانشگاهی باهدف تاثیرگذاری بیشتر.
*اولویت بخشی به موضوعات مستخرج از ساحت های تعیین کننده همچون “اهداف و مقاصد اصلی دین”،
”توجه به کانون هجمه های دشمن” و” دغدغه های امام جامعه”
*نگرش تربیتی آموزشی، زمان مند و دارای چارچوب علمی مشخص بر محتوای دروس معارف اسلامی.
*کاهش ادبیات اثبات گرایی و افزایش رویکرد توصیفی، تحلیلی و کارآمدی دین.
*نهادینه سازی رویکرد »قرآن و عترت محوری« در تولید متون معارف اسلامی.
*به روزسازی زبان نگارش متون و هم سو سازی با ادبیات دانشجو و استفاده از زبان هنر، طراحی و تدوین نظام نظارت و ارزیابی مستمر متون معارف اسلامی متناسب با رویکرد تربیتی و آموزشی.
در همین راستا به تفکیک هر اداره، شرح وظائف و اقدام های آنها مشروح آن بیان می گردد.
نشریات
پیوندها