معاون آموزشی نهاد گفت: اگر امروز بخواهیم خیلی سریع به اقتضائات و مسائل روز دست پیدا کنیم قطعا یکی از منابع و مراجع اصلی، فرمایشات مقام معظم رهبری است چون ایشان به عنوان دیدهبان دقیق و چشم بینای این نظام دائما فرازها و نشیبها را تذکر میدهند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجت الاسلام دکتر عیسیزاده معاون آموزشی نهاد در جلسهای با رئیس استانی، معاون آموزشی، مسئولین دفاتر استانی و مسئولین اجرایی نهاد در استان قم گفت: بخش اول در خصوص مأموریتهای مهم و حساسی است که نهاد با آن مواجه هست، مهمترین رکن این انقلاب به عنوان یک دیدهبان دقیق، مقام معظم رهبری هستند که نیروهای انقلاب و اسلام را هدایت میکنند، بنابراین یکی از ویژگیهای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در وجود تک تک شما عزیزان خلاصه میشود و این افتخار برای بنده و شما هست که با نام و نشان مقام معظم رهبری در دانشگاهها فعالیت میکنیم و به تعبیر خود مقام معظم رهبری: «نهاد نماینده حوزه در دانشگاههاست.» بنابراین مسئولیت، مسئولیت بسیار سنگینی است.
وی افزود: اگر امروز بخواهیم خیلی سریع به اقتضائات و مسائل روز دست پیدا کنیم قطعا یکی از منابع و مراجع اصلی، فرمایشات مقام معظم رهبری است چون ایشان به عنوان دیدهبان دقیق و چشم بینای این نظام دائما فرازها و نشیبها را تذکر میدهند.
معاون آموزشی تصریح کرد: امروز ما در طول راه خودمان با راهبرد مهمی با نام بیانیه مهم گام دوم انقلاب رو به رو هستیم. در جلسه حضوری که حجت الاسلام و المسلمین دکتر رستمی با مقام معظم رهبری داشتند، مقام معظم رهبری تأکید کردند که این بیانیه را در دانشگاهها تبدیل به گفتمان کنید و این درخواست مستقیم مقام معظم رهبری است از ریاست محترم نهاد، ریاست نهاد هم شخصیتی حقوقی است، یعنی مسئولیت بین همه ما و اساتید و روحانیونی که دغدغه نظام دارند توزیع میشود. بر ما لازم است که دوباره بیانیه گام دوم را نگاه کنیم. این بیانیه آسیبشناسی و آفتشناسی چهل سال گذشته انقلاب است. ایشان بدون هیچ تعارفی چهل سال قبل را علیرغم تمام پیشرفتها و افتخاراتی که در این مدت کسب شد و چشم همه سیاستمداران را خیره کرد،( البته باید اعتراف کنیم که با آسیبهای فراوانی مواجه هستیم.) مورد نقد و بررسی قرار دادهاند، بنابراین لازم است که ما از این حرکت الگو بگیریم و خودمان را دائما در حال ارزیابی قرار دهیم. شما حتما مطالب و اقتضائاتی که امروز در بین دانشجویان و جوانان ما مطرح است را مرور کردید. کاری که سازمان ملی جوانان چند سال قبل انجام داد تحت عنوان: «بررسی اقتضائات نسل حاضر» یا «نگاه نو به نسل حاضر» که 32 ویژگی را برای نسل جوان امروز با یک تحقیق میدانی انجام داد که باید همه ما را حساس کند، اما شما میبینید که در مراسم شهید سلیمانی و یا شهدای مدافع حرم این جوانان چطور میآیند و در جای جای نقاط حساس نظام حضور پیدا میکنند. اما همین جوانها در معرض خطر بسیار عجیبی هستند که ملاحظه میکنید مانند: هجمههای فضای مجازی که وحشتناک است و این مسأله باید در محتواهایی که ارائه میدهیم و تعاملاتی که با دانشجویان داریم آسیبشناسی شود.
عیسیزاده ادامه داد: چون ما قائل هستیم که این بیانیه بار معنایی دارد یکی از مواردی که مقام معظم رهبری در 7 محور معرفی میکنند موضوع معنویت و توجه به مسائل معنوی در دانشگاههاست. ایشان در جای دیگری میفرمایند: «مأموریت شما تربیت دینی دانشجویان است در تراز انقلاب اسلامی است». ما در معاونت آموزشی یک رویکرد را مورد توجه قرار دادیم و آن تربیت دینی دانشجویان در تراز انقلاب اسلامی بود. کارگاههایی که برای استادان در مدیریت هماندیشی برگزار میکنیم، و اینکه خوشبختانه بعد از دو سال از سرفصلهای جدید دروس معارف رونمایی شد، استادان معارف تا میآمدند این دروس را تدریس کنند و به میوه و ثمره بحث برسند ترم تمام میشد ما آمدیم و این دروس را یک بازنگری انجام دادیم و الآن ما در حال طرح بلند مدت تحول و تألیف سرفصلها برای بردن در شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم که امیدواریم این امر محقق شود.
وی افزود: نکته دیگری که امروز به عنوان اقتضاء و نیاز امروز ما است جهاد تبیین است. در اربعین سال قبل که با دانشجویان خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، ایشان این مسأله جهاد تبیین را مطرح کردند. شبهاتی که امروز در فضای مجازی مطرح میشود بنیان برکن است و اگر این شبهات پاسخ داده نشود تا ابد در ذهن این جوانان میماند. شما با جوانان در ارتباط هستید و حداقل جوانی در منزل دارید و از طرز فکر آنان مطلع هستید. ما امروز در پیامرسانهای مجازی که داریم در واتساپ چیزی حدود سی میلیون نفر در تلگرام بیست میلیون نفر ولی در پیام رسانهای داخلی حدود پنج میلیون نفر فعالیت میکنند. بخاطر همین حضرت آقا بحث جهاد تبیین را مطرح میکنند. من از دوستان خصوصا از جناب آقای پوررضا میخواهم که این مسأله به بحث گذاشته شود تا در جلسات استانی یک راهکار پیدا کنیم. یکی از دوستان در چند سال قبل یک تحقیقی انجام داده بودند فقط در خصوص اعجاز قرآن در فضای مجازی، حدود چهار هزار شبهه جمعآوری کرده بودند البته به قول خودشان وقت نکرده بودند همه فضاها را ببینند. خب این با اعتقاد جوانهای ما چه میکند؟ این مسائل دغدغههای ما است که با آنها درگیریم و یکی از ویژگیهای فرماندهان عرصه فرهنگی که تک تک شما هستید این است که فضاها و اقتضائات زمانه را به درستی دریابید و خودتان هم میتوانید در برنامههایی که در دانشگاهها برگزار میکنید. محک بزنید.
معاون آموزشی گفت: تربیت دینی در تراز انقلاب اسلامی فقط تربیت معنوی نیست، تربیت ابعاد مختلفی دارد مانند: تربیت سیاسی، علمی، فرهنگی و... شبهات هم که در فضای مجازی بیداد میکند، لذا امروز مسئولیت دفاتر نهاد و استادان دروس معارف بسیار سنگین است.
حجت الاسلام عیسی زاده در آخر افزود: ما در مدیریت استادان یک هزار و پانصد نفر هیأت علمی گروه معارف و هفت هزار نفر استاد حق التدریس در گروه معارف داریم که بحمدا... کارهای خوبی انجام شده و یکی از آنها گرفتن مجوز هیأت علمی در دوره اخیر فراخوان به میزان 140 نفر برای وزارت علوم، 80 تا 100 نفر برای وزارت بهداشت و 100 نفر برای دانشگاه آزاد. این اعداد و رقمها یک چیز مافوق تصور بود چون همیشه برای ما 8 تا 9 نفر اختصاص میدادند اما با مطالعه میدانی که دوستان انجام دادند و مطالعه آیندهپژوهی که اتفاق افتاد ما در سه گرایش نیازهایمان را احصا کردیم و بحمدا... با این منطق در شورای انقلاب فرهنگی توانستیم دفاع بکنیم و این تعداد مجوز را به دست آوریم.
ارسال به دوستان