حجتالاسلام والمسلمین رستمی در ششمین جشنواره صحیفه سجادیه دانشگاهیان:
در خلأ معنویت دنیای امروز، پیوند جوانان با «صحیفه سجادیه» راهگشای ارائه بهترین محتوا به مخاطبان است / جشنواره صحیفه سجادیه، باید در تامین نیاز جوانان و اقشار مختلف جامعه به معنویت، نقشآفرین باشد

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: در دنیای امروز خلأ معنویت و مباحث معرفتی، تمام ابعاد زندگی بشری را فرا گرفته و ما باید محتوایی برای این نیاز، آماده کنیم و به سمت برطرف کردن آن حرکت کنیم. لذا این رسالت ما و اهمیت کار ما را نشان میدهد که با اتکا به این دو منبع معرفتی یعنی قرآن و عترت، به دنبال راهکاری نجاتبخش برای بشر امروز باشیم.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی در مراسم افتتاحیه ششمین جشنواره «صحیفه سجادیه دانشگاهیان» با اشاره به عظمت میراث معنوی اسلام گفت: قرآن کریم، به عنوان معجزهای جاوید در مجموعه میراث معنوی و معرفتی ما مسلمانان میدرخشد و به برکت انقلاب اسلامی، قرآن از مهجوریت خارج شد و مبنای بسیاری از تصمیمگیریهای مبنایی و معرفتی قرار گرفت.
وی در ادامه با اشاره به لزوم خارج کردن میراث دعایی اهل بیت (علیهم السلام) از مهجوریت خاطرنشان کرد: در کنار میراث ارزشمند قرآن، ما میراث دیگری به نام مجموعه معارف اهل بیت را داریم که به تعبیری «تفسیر حقیقی قرآن» هستند. متاسفانه، مجموعه روایات و دعاهایی که از ائمه اطهار (علیهم السلام) به دست ما رسیده، در مهجوریت قرار گرفته است و این شرایط، موجب شده است که نسبت به مجموعه ادعیه ماثور و روایات دعایی در حوزههای معرفتی، دچار غفلت باشیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه عنوان کرد: یکی از این گنجینههای ارزشمند، «صحیفه سجادیه» است که معالاسف، مجموعه مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی، به این میراث ارزشمند امام سجاد (علیه السلام) کمتر توجه داشتهاند و این گنج عظیم به الگویی موثر برای انسان معاصر ما-که دچار خلأ معنوی است- تبدیل نشده است.
وی در ادامه افزود: در دنیای امروز خلأ معنویت و مباحث معرفتی، تمام ابعاد زندگی بشری را فرا گرفته و ما باید محتوایی برای این نیاز، آماده کنیم و به سمت برطرف کردن آن حرکت کنیم. لذا این رسالت ما و اهمیت کار ما را نشان میدهد که با اتکا به این دو منبع معرفتی یعنی قرآن و عترت، به دنبال راهکاری نجاتبخش برای بشر امروز باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی تشریح کرد: در فضای کنونی و در بین اقشار مختلف، طیف جوانان و مخاطبان جوان ما در دانشگاهها، بیشتر این خلأ و این احساس تشنگی را درک میکنند و برای رفع آن به دنبال چارهاندیشی هستند. بنابراین ایجاد پیوند میان جوانان با صحیفه سجادیه و رجوع آنها به این گنجینه عظیم و ارزشمند -که به تعبیر بزرگان اخت القرآن و به تعبیر امام خمینی(ره) زبور آل محمد (ص) است- میتواند در ارائه بهترین محتوا برای مخاطبان، راهگشا باشد.
وی با اشاره به نقش برنامههای دانشگاهی در ارائه محتوا برای رفع نیاز معنوی جوانان عنوان کرد: ششمین جشنواره صحیفه سجادیه دانشگاهیان که از امروز به همت همکاران ما در دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان آغاز شده است، از آن دست برنامههایی است که باید در تامین نیاز اقشار مختلف جامعه به خصوص جوانان به معنویت، نقشآفرینی موثر و گسترده داشته باشد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: موضوع مهمی که باید به آن توجه کنیم، بحث «ترجمۀ گویا و رسای صحیفه سجادیه متناسب با مخاطب دانشگاهی» است که باید در بخشهای این جشنواره، گنجانده شود. به تعبیری، آنچه که در ارائه محتوای دینی و معارفی به اقشار مختلف اهمیت دارد، انتقال این منابع ارزشمند با به کارگیری زبان این اقشار، و توجه به نیاز آنها و الگوی منطبق با سلیقۀ آنها است.
وی در پایان گفت: طبیعتاً صحیفه سجادیه قله ی کتابهای دعایی ما است، ولی ما باید در بخشهای دیگر، به سایر ادعیه هم توجه کنیم. این توجه، هنگامی کامل میشود که ما با رویکرد «دعا پژوهی» به سراغ این میراث باقیمانده از ائمه اطهار (علیهم السلام) برویم تا الگویی موثر و قابل اجرا بر مبنای نیاز و سلیقۀ مخاطب، تدوین شود.
ارسال به دوستان