حجت الاسلام علی تقوی:
اخلاق و عملکرد سردار سلیمانی مصداق بارز عبارت عباد الرحمن است

برگزاری مراسم فاطمیه و دومین سالگرد سیدالشهدای جبهه مقاومت در دانشگاه فرهنگیان استان مازندران با حضور حجت الاسلام دکتر علی تقوی مسئول نهاد مقام معظم رهبری در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه فرهنگیان استان مازندران با مشارکت دانشگاه فرهنگیان استان مازندران ویژه برنامه ای بمناسبت ایام شهادت حضرت زهرای اطهر سلام الله علیها و دومین سالگرد سیدالشهدای جبهه مقاومت سردار سلیمانی و همرزمان شهیدش با حضور حجت الاسلام دکتر تقوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان در مرکز خواهران فاطمه الزهرا(س) قائم شهر دانشگاه فرهنگیان استان مازندران برگزار نمود.
حجت الاسلام دکتر تقوی ضمن تسلیت ایام فاطمیه و دومین سالگرد شهید سلیمانی و با بیان مقدمه ای به تعریف اخلاق پرداختند و اذعان داشتند :«علم اخلاق، صرف دانستن مطالب اخلاقی نیست. این دانستنیها باید مقدمه عمل باشد و مفاهیم باید در وجود انسان به مرحله عمل در بیایند. دانستن و بعد عمل کردن باید به نحو مستمر و مکرر باشد تا اخلاقیات ملکه انسان شده و به صورت مجسم در حالات او متجلی بشوند» و این مستلزم جهاد است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان در ادامه با بیان اینکه اخلاق و عملکرد سردار سلیمانی مصداق بارز عبارت« عباد الرحمن » ذکر شده در آیات قرآن مجید می باشد عنوان داشت: آیات مربوط به عبادالرحمن و توجه دادن مخاطب به این نکته است که اسلام وقتی دستوری را صادر و مفاهیمی را بیان میکند، مدل و نمونه آن را هم نشان میدهد. یک نوع از این مدل، ترسیم ویژگیهای افراد متخلق به اخلاق اسلامی است که از آیه ۶۳ تا آخر سوره فرقان میتوانیم آن را ببینیم.
وی با بیان اینکه این آیات در آغاز مطلب، از بلندی مقام «عبد» صحبت به میان میآید و این که خداوند وقتی رسولش را «عبد» خطاب میکند که او را در معراج تا نهایت ممکن بالا برده است تصریح نمودند، زمانی انسان «عبد» است که هیچ ارادهای مخالف اراده پروردگار نداشته باشد.
حجت الاسلام دکتر تقوی در ادامه ضمن بیان ویژگیهای تربیت یافتگان مکتب عبادالرحمن عنوان داشت: ویژگی اول عبادالرحمن این است که با تواضع و سادگی و بی تکبر روی زمین راه میروند: «وعباد الرّحْمن الّذین یمْشون على الْأرْض هوْنًا» مشی متواضعانه دارند. دوم اینکه وقتی با افراد نادان صحبت میکنند با سلم و صفا به آنها پاسخ میدهند: «وإذا خاطبهم الْجاهلون قالوا سلامًا». کسانی که هنگام سخن گفتن با جاهلان با ملاطفت صحبت میکنند زیرا اینها تربیت شده خدا و مورد نظر خاص خدای رحمان هستند. ویژگی سوم این گروه نماز شب است: «والّذین یبیتون لربّهمْ سجّدًا وقیامًا» عباد الرحمن شب را در برابر پروردگار خود، در برابر خالق خود، در برابر رب الارباب با سجده و قیام، با عبادت و نماز شب به سر میکنند.
حجت الاسلام دکتر تقوی در ادامه بیان ویژگیهای عبادالرحمن با اشاره به اینکه این گروه گرچه بی تکبر راه میروند، با جاهلان با ملاطفت سخن میگویند و نماز شب میخوانند، اعتمادی به اعمال خود ندارند و خود را مستغنی است از توفیق و نعمت خدا نمیدانند («والّذین یقولون ربّنا اصْرفْ عنّا عذاب جهنّم إنّ عذابها کان غرامًا».) اذعان داشتند این آیه به انسان هایی حتی در این سطح میفرماید وظیفهات را انجام بده ولی امیدت را در زندگی از خدا جدا نکن چون تضمینی نیست که فقط ادای این اعمال در زندگی برای تو کافی باشد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان با اشاره به آیات قرآنی ویژگی دیگری از عبادالرحمن را مطرح نمود و آن عبارتست از دوری از افراط و تفریط و در تشریح آن عنوان داشت: «والّذین إذا أنْفقوا لمْ یسْرفوا ولمْ یقْتروا وکان بیْن ذلک قوامًا» بینشی لازم است تا انسان در افراط و تفریط نیفتد. شناخت دو طرف قضیه و پیدا کردن حد وسط مهم است. همچنین اخلاق اسلامی عبارت است از اجتناب از افراط و تفریط و رعایت حد وسط و اعتدال.
ارسال به دوستان