حجت الاسلام طاهری:
بارزترین جلوه عبودیت در نماز متجلی است

حجت الاسلام طاهری گفت: ما اگر مالی را از دست بدهیم خیلی غصه میخوریم اما آیا اگر نمازمان قضا شود هم همین قدر ناراحت خواهیم شد؟!
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجت الاسلام طاهری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه در اولین جلسه شورای اقامه نماز در سال ۱۴۰۱ که در سالن شهید مطهری ستاد دانشگاه تشکیل شد با اشاره به آیه «الّذین إنْ مکّنّاهمْ فی الْأرْض أقاموا الصّلاة...» گفت: به فرموده قرآن، هدف اصلی خلقت انسان، عبادت و عبودیت است که بارزترین جلوه این عبودیت در نماز متجلی است. به ویژه در حکومت اسلامی که مهمترین وظیفه مسلمانان اقامه نماز معرفی شده است.
وی با یادآوری این جمله معروف از شهید رجایی که «به نماز نگو کار دارم، به کار بگو نماز دارم» خاطرنشان کرد: گاهی ما بسیاری از امور خود را بر نماز اولویت میدهیم. مثلا میگوییم الآن وظیفه ما خدمت به خلق است و نماز را بعدا هم میشود خواند. در حالی که همان خدمت به خلق در سایه توجه به نماز و رضایت خداوند ارزش پیدا میکند.
حجت الاسلام طاهری با بیان اینکه نماز، دغدغه ما نیست گفت: ما اگر مالی را از دست بدهیم خیلی غصه میخوریم اما آیا اگر نمازمان قضا شود هم همین قدر ناراحت خواهیم شد؟!
وی در ادامه از حاضران در جلسه خواست که نظرات خود در خصوص این مسئله که چرا با وجود علم به فضیلت نماز، باز هم اهتمام کافی به نماز داده نمیشود و راهکارهای حل این مشکل را بیان نمایند.
در ادامه دکتر مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در پاسخ به پرسش مطرح شده عنوان کرد: یکی از مشکلات انسان، خطا در بدهیات است یعنی وقتی انسان در انجام کاری دچار تکرار و یکنواختی شود، گاهی به صورت ناخودآگاه در انجام آن دچار سهو میشود. همانطور که گاهی پزشکان در مسائل بدیهی پزشکی دچار خطا میشوند. نماز هم اگر از روی عادت و صرفا برای رفع تکلیف و بدون توجه به جلوههای انسانساز آن انجام شود، به مرور انسان در انجام آن دچار سهل انگاری خواهد شد.
وی افزود: همان گونه که در روایات هم اشاره شده، نماز واقعی مقدماتی نیاز دارد و انسان تا تزکیه مادی و نفسانی نداشته باشد نمی تواند نماز کاملی بخواند.
دکتر مصری به شرط عدالت امام جماعت برای اقامه نماز اشاره کرده و گفت: عدالت بالاترین قدرت معنویت افزایی را دارد و این عدالت باید با نماز پیوند بخورد تا نماز خواندن ما در زندگی هایمان اثر بگذارد.
رئیس شورای اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی قم با تأکید بر لزوم تقویت هیئت اندیشه ورز برای ترویج فرهنگ نماز در دانشگاه افزود: هنگامی که معنویت برخاسته از سلامت نفس داشته باشیم در انجام کارها نیز موفق تر خواهیم بود و این مستلزم این است که یک هیئت اندیشهورز بنشینند فکر و مطالعه کنند تا راهکارهای مؤثری برای ترویج نماز و تقویت بنیانهای معنوی افراد، ارائه شود.
وی در ادامه گفت: لزوم توجه مدیران به امر نماز به عنوان الگو جهت تشویق کارکنان به اقامه نماز، ایجاد جذابیت برای دعوت افراد به نماز توسط ائمه جماعت، ارائه مطالب نو و به روز برای مخاطبان از سوی ائمه جماعت، رفع نواقص و رسیدگی به وضعیت ظاهری نمازخانهها، پاسخگویی مستدل و به موقع به شبهات روز، توجه به فضای مجازی و تولید محتوا و خوراک فکری و فرهنگی ویژه جوانان در حوزه نماز، به کارگیری جوانان در فعالیتهای مربوط به نماز و نقشدهی به آنان، برنامهریزی مناسب و زمانبندی کارها با توجه به اولویت زمان نماز اول وقت، فراهم کردن شرایط و تسهیلات لازم برای اقامه نماز و... از مهمترین موارد مطرح شده از سوی اعضای حاضر در جلسه به عنوان راهکارهای ترویج فرهنگ اقامه نماز بود.
ارسال به دوستان