به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشست خبری بیستمین دوره عتبات دانشگاهیان با حضور حجتالاسلام سید محمدرضا فقیهی، رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان، معاونین ستاد، خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد.
حجتالاسلام فقیهی ضمن ارائه گزارش اجمالی از نوزدهمین دوره عتبات دانشگاهیان گفت: در نوزدهمین دوره عتبات دانشگاهیان ۳۱۵۰ نفر از دانشگاهیان سراسر کشور در قالب ۷۹ کاروان به عتبات عالیات اعزام شدند که از این میان دوسوم بهصورت هوایی و یک سوم بهصورت زمینی راهی عتبات عالیات گردیدند.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان به بیشترین گروه اعزامی در دوره قبل نیز اشاره کرده و گفت: در دوره نوزدهم بیشترین گروه اعزامی متاهلین دانشجو بودند و ۲۷ درصد از آنان این سفر را بهعنوان اولین سفر زندگی مشترک خود انتخاب نموده و یا به جای برگزاری مراسم عروسی به عتبات مشرف شدند.
حجتالاسلام فقیهی گفت: ۴۸ درصد از زائرین دوره گذشته دارای مدرک کارشناسی، ۳۱ درصد کارشناسی ارشد،۱۳درصد مدرک دکتری و ۸ درصد دارای مدرک کاردانی بودند . ۶۲/۲ درصد از زائرین دوره قبل تا به حال، به عتبات مشرف نشده بودند و سفر اولی بودند.
وی افزود : در سال ۹۶ با همکاری بانک ملت به ۱۳۷۰۰ نفر از دانشگاهیان متقاضی دریافت تسهیلات قرضالحسنه، برای سفرهای زمینی و هوایی وام تعلق گرفت. همچنین ۲۳ هزار بسته فرهنگی بانک ملت به زائرین اهدا شد.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهيان از آغاز ثبت نام بیستمین دوره عتبات دانشگاهیان از سه شنبه ششم آذرماه در سایت لبیک خبر داد و گفت: ثبتنام بیستمین مرحله اعزام دانشگاهیان به عتبات عالیات از روز سه شنبه ۶ لغایت ۱۸ آذر ماه در سایت لبیک به نشانی www.labbayk.ir انجام خواهد شد و بعد از قرعه کشی، برگزیدگان ۲۱ آذر ماه از سایت لبیک اعلام میشوند.
فقیهی گفت: در بیستمین دوره عتبات دانشگاهیان، ۱۲ هزار نفر از زائرین دانشگاهی در قالب ۳۰۰ کاروان از اول بهمن ماه ۹۷ تا دهم اردیبهشت ماه ۹۸ به عتبات عالیات اعزام خواهند شد.
وی افزود:این دوره،طلایی ترین زمان برای اعزام به عتبات است چون با تعطیلات میان ترم دانشگاه ها و ایام مناسبتی ویژهای چون اعیاد خجسته ماههای رجب و شعبان همزمان شده است که امیدواریم زائرین بهترین بهره را از این سفر معنوی کسب کنند.
فقیهی ادامه داد: در سال ۹۶ ، ۱۹۱ هزار نفر از دانشگاهیان برای تشرف به عتبات ثبت نام کردند که از آن میان ۲۲۸۰۰ نفر اعزام شدند چون ما کمیت را فدای کیفیت نمیکنیم. تلاش ستاد این است تا با اعزام محدود دانشگاهیان سفری با کیفیت را برای آنها فراهم آورد.
رئیس ستاد خاطر نشان كرد: برای دانشگاهیانی که به صورت هوایی به عتبات عالیات اعزام شوند وام قرض الحسنه سه میلیون تومانی و برای زائرینی که به صورت زمینی اعزام شوند، وام دومیلیون تومانی در نظر گرفته شده است که بعد از نهایی شدن ثبت نام ، این تسهیلات در اختیار زائرین دانشگاهی قرار خواهد گرفت.همچنین طی تفاهم نامه ای که مابین ستاد و صندوق رفاه دانشگاهیان منعقد شده است، وام یک میلیونی تومانی به زائرین مجرد و وام یک و نیم میلیون تومانی به دانشجویان متاهل وزارت علوم تعلق خواهد گرفت که بازپرداخت آن بعد از فراغت از تحصیل خواهد بود.
فقیهی در خصوص قیمت عتبات در این دوره گفت:قیمت عتبات عالیات بر اساس ارز نیما محاسبه می شود بنابراین با نوسان قیمت ارز شاهد افزایش یا کاهش قیمت خواهیم بود.حدود قیمت هوایی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سفر زمینی ۲ میلیون تومان است.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان گفت:بر اساس برنامه ریزی های انجام شده روزانه ۴ کاروان به صورت زمینی و هوایی راهی عتبات عالیات می شوند که ۳ شب را در نجف اشرف،۳ شب کربلای معلی،۱ شب کاظمین اقامت خواهند داشت و پیگیر آن هستیم که سفر هشت روزه شود.
وی افزود:زائرین دانشگاهی در ۵ گروه دختران دانشجو،متاهلین،اساتید، پسران و کارمندان دانشگاه ها میتوانند ثبتنام کنند. دختران دانشجو عمدتا هوایی اعزام میشوند و معینه کاروان به همراه این کاروانها اعزام خواهد شد.
فقیهی گفت: سهمیهای را به کاروانهای خاص از جمله نخبگان، تشکلهای فرهنگی-سیاسی دانشگاهها، اساتید و دانشجویان خارج از کشور تخصیص دادهایم. دوره قبل با همکاری نهاد دانشجویان خارج از کشور تجربه خوبی در اعزام ۴ کاروان از دانشجویان خارج از کشوری داشتیم.
وی ادامه داد: با همکاری بعثه مقام معظم رهبری، سازمان حج و زیارت و شرکت شمسا برنامههای مذهبی و فرهنگی ویژهای برای این دوره تدارک دیدهایم. برگزاری مسابقات مختلف ادبی، هنری، زیارتهای ویژه، ختم قرآن کریم و برنامههای متنوع دیگری را در نظر گرفته و برنامهریزی کردهایم که این برنامهها کاروانهای ستاد را از سایر کاروانها ممتاز و متمایز خواهد کرد. همچنین مداحانی در نجف و کربلا مستقر نمودهایم و در استقبال، اولین زیارت و سلام اول زائرین دانشگاهی را همراهی مینمایند تا این برنامهها با معنویت بیشتری برگزار شود. یکی از برنامههایی که پس از سفر برای دانشگاهیان تدارک دیدهایم و زائرین از آن استقبال میکنند، زیارت کریمه اهلبیت(ع) است، دیدار با آیتالله جوادیآملی، زیارت گلزار شهدا، قمشناسی، زیارت حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران از برنامههای این اردوی فرهنگی است. ارسال ایمیلهای مناسبتی و برگزاری مسابقات مختلف ادبی-هنری هم از جمله برنامههای پس از سفر عتبات دانشگاهیان است.
فقیهی گفت: زائرین دانشگاهی در کربلا و نجف در یک هتل متمرکز اسکان داده میشوند و سعی کردهایم بهترین هتلها در اختیار دانشگاهیان قرار گیرد. انتخاب روحانی و مدیر نیز برای ما مهم است. تلاش ما این است که روحانیون و مدیران کاروان نیز دانشگاهی و پاسخگوی مسائل جوانان باشند.
وی ادامه داد: خاطرات و دلنوشتههای زائرین که گویای معنویترین لحظات جوانان دانشگاهی کشور است جمعآوری و چاپ میشود که جلد اول آن به زودی چاپ و در اختیار علاقمندان حوزه زیارت قرار خواهد گرفت.