در دانشگاه علوم پزشکی قم صورت گرفت:
آیین افتتاحیه حوزه علوم میانرشتهای دانشگاه علوم پزشکی قم

حجت الاسلام دکتر رفیعی در مراسمی که با عنوان آیین افتتاحیه حوزه علوم میانرشتهای دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: امیدواریم به برکت ماه رجب و این ایام عزیز، خداوند این ویروس کرونا را از جهان ریشه کن کند و آرامش به همه دنیا به ویژه کشور عزیزمان ایران برگردد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجت الاسلام دکتر رفیعی در مراسمی که با عنوان آیین افتتاحیه حوزه علوم میانرشتهای دانشگاه علوم پزشکی قم، ضمن تبریک ایام و اعیاد ماه رجب، با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: امیدواریم به برکت ماه رجب و این ایام عزیز، خداوند این ویروس کرونا را از جهان ریشه کن کند و آرامش به همه دنیا به ویژه کشور عزیزمان ایران برگردد.
وی با اشاره به ۵ سفارش بسیار مهم امیرالمومنین(ع) در حکمت ۸۲ نهجالبلاغه گفت: این پنج سفارش امیرالمومنین(ع) به حدی مهم است که حضرت میفرمایند اگر برای شنیدن این نصیحتها سوار شتر شوید و مسافتهای طولانی را بپیمایید ارزش دارد و این عبارت در کل نهجالبلاغه فقط برای این روایت ذکر شده است.
دکتر رفیعی در تبیین این ۵ سفارش با تاکید بر نقش امید در زندگی گفت: اولین توصیه امیرالمومنین این است که انسان هیچگاه امیدش را از دست ندهد اما امیدش فقط باید به خدا باشد.
وی افزود: امید قطبنما و اساس حرکت است و اگر در زندگی انسان امید وجود نداشته باشد میبازد. حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری(مدظله) در خصوص تزریق امید به جامعه و مردم خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر جو غالب فضاهای مجازی، فضای ناامیدی و یأس است.
وی ادامه داد: روح امید در زندگی موجب حرکت و رشد و تعالی است. حجتالاسلام رفیعی با بیان اینکه با شیوع کرونا بسیاری از بیماران به علت ترس و ناامیدی از دنیا رفتند، پزشکان و پرستاران به امید دادن به بیماران ترغیب کرد و گفت: در روایات معصومین(ع) آمده که وقتی بر بالین بیمار حاضر میشوید حتی اگر مطمئنید که آن بیمار زنده نمیماند باز هم به او امید بدهید حتی اگر گفته شده امید دادن به او نیز بیفایده است باز هم این کار را بکنید.
وی با اشاره به ماجرای شکافتن دریا توسط عصای حضرت موسی(ع) گفت: امیرالمومنین فرموده در مواقعی که از همهجا ناامید میشوی به خداوند امید بیشتری داشته باشد همانگونه که حضرت موسی(ع) نمیدانست دریا میشکافد و خدا نجاتش داد. خدای ما نیز همان خدای موسی است. دکتر رفیعی افزود: اینکه گفته میشود در زندگی جز به خدا امید نبندید به معنای نفی توسل به اهلبیت(ع) واسطهها یا تشکر از پزشک نیست بلکه باید توجه داشت که اصل شفا به دست خداست. وی با اشاره به آیه ۵۳ سوره زمر گفت: توصیه دوم امیرالمومنین این است که در زندگی جز از گناه نترسید و خداترسی به معنای ترس از گناه کردن در محضر خداست. وی با تبیین دو نوع حیای مثبت و منفی گفت: در بعضی جاها حیا و خجالت کشیدن بد است مثل دفاع از حق، بوسیدن دست پدر و مادر و... و مطابق بیان امیرالمومنین(ع) یکی از جاهایی که نباید حیا کنیم، حیای از ندانستن و ابراز جهل به موضوعی است که نمیدانیم.
وی با بیان خاطراتی از مرحوم آیتالله مرعشی نجفی و امام خمینی یادآور شد: توصیه دیگر امیرالمومنین(ع) حیا نکردن از تعلیم و تحصیل علم است. وی با تقدیر از راهاندازی علوم میانرشتهای در چند سال اخیر در کشور گفت: چه اشکالی دارد که مثلا یک پزشک یا مهندس که در رشته تخصصی خود عالی است در علوم اسلامی و انسانی نیز مطالعاتی داشته باشد؟ وی ادامه داد: شهید چمران در ۲۵ سالگی کل تفسیر المیزان را مطالعه کرده بود و علاوه بر تخصصی که در رشته خودش داشت وقتی راجع به علوم انسانی سخنرانی میکرد انسان احساس میکرد در این زمینه کار کرده است.
دکتر رفیعی با ترغیب دانشجویان به شرکت در دورههای آموزشی علوم رشتهای و آشنایی با علوم اسلامی گفت: مباحث علوم اسلامی بسیار شیرین است و خیلی خوب است که مثلا وقتی انسان قرآن را میخواند بتواند معنای کلمات و عبارات و ارتباط آنها با یکدیگر را هم متوجه شود. راه اندازی حوزه علوم میانرشتهای در دانشگاه کار بسیار ارزشمندی است و میشود افرادی هم متخصص در علوم پزشکی باشند و در کنارش آگاه به مسائل دینی هم باشند. این کار را قدر بدانید و برایش ارزش قائل باشید. وی با انتقاد از اینکه امروزه گاهی جوانها وقت خود را در فضای مجازی صرف مسائل بیاهمیت میکنند گفت: عمر انسان وسعت کافی برای پرداختن به علوم متعدد را دارد و بسیاری از علما از جمله شیخ صدوق در همین عمر کم خود و بدون امکانات فعلی حدود ۳۰۰ جلد کتاب نوشتهاند.
وی با معرفی کتاب رمز موفقیت مردان بزرگ نوشته آیتالله سبحانی گفت: در مسیحیت بسیاری از کشیشها پزشک هستند و بسیاری نیز در رشتههای دیگر صاحب تخصصند و تخصص همه انها رشته الهیات مسیحیت نیست. وی با بیان اینکه آخرین توصیه امیرالمومنین سفارش به صبر است گفت: ممکن است در راهی که شما دانشجویان حوزه علوم میان رشتهای در پیش گرفتید بعضی از دوستان و اطرافیانتان به طعنه و کنایه حرفهایی بزنند اما قرآن میگوید "والصبر علی ما یقولون".
حجت الاسلام دکتر رفیعی در جمعبندی سخنان خود گفت: این پنج توصیه امیرالمومنین است: جز به خدا امید نبندید، جز از گناه نترسید، اگر چیزی را نمیدانید خجالت نکشید و بگید نمیدانم، اگر چیزی را بلد نبودید خجالت نکشید که یاد بگیرید و بر شما باد به صبر. پیش از صحبتهای دکتر رفیعی، حجت الاسلام و المسلمین طاهری مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی قم با تبریک ایام ماه رجب و خیرمقدم خدمت مهمانان و دانشجویان گفت: بخشی از معرفتجویان این حوزه امروز به صورت حضوری و مابقی معرفتجویان که از شهرستانخا هستند از طریق فضای مجازی از این مراسم استفاده میکنند.
وی با آرزوی موفقیت برای دانشجویانی که حوزه علوم اسلامی میان رشتهای را در کنار رشته تحصیلی خود انتخاب کردهاند گفت: امسال پنجمین سالی است که در خدمت معرفتجویان عزیر در حوزه علوم اسلامی هستیم و در حال حاضر حدود ۲۰۰ نفر در این حوزه مشغول به تحصیل علوم معارفی و میانرشتهای هستند. در ادامه دکتر قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با تقدیر از فعالیتهای حوزه علوم اسلامی در چند سال اخیر، نکاتی را پیرامون جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و رعایت نکات بهداشتی مطرح کرد. شعرخوانی طنز و پخش کلیپ از سایر بخشهای این مراسم بود.
ارسال به دوستان